Noordzeeboerderij nieuwe partner Dutch Cuisine!

Geplaatst op

Tijdens het Zeewierplatform, dat plaatsvond op 31 oktober jl., ondertekenden Marcel Schuttelaar (voorzitter Noordzeeboerderij) en Monique Mulder (bestuurslid Dutch Cuisine) een samenwerkingsovereenkomst. Noordzeeboerderij en Dutch Cuisine werken samen aan een duurzame voedselconsumptie. Zowel klimaatverandering als de groei van de wereldbevolking dagen beide organisaties uit om andere oplossingen te vinden voor ons voedsel. Minder dierlijk, meer plantaardig. De stichting Noordzeeboerderij zet in op met name zeewier productie, een veelzijdig en voedzaam gewas, dat buitengewoon geschikt is als voedsel voor mens en dier. Deze wieren zijn weer fantastische producten die de chefs van Dutch Cuisine graag op het bord terugzien. Monique Mulder: ‘Er zijn oneindig veel mogelijkheden in de bereiding van zeewieren. Dat liet ook Dutch Cuisine chef Sebastiaan Knottnerus zien tijdens de inspiratiesessie die Dutch Cuisine samen met de Noordzeeboerderij begin oktober organiseerde. Tijdens deze inspiratiesessie waren ook zeewier producenten aanwezig en zij wisten alles te vertellen over teelt, oogst, verwerking en de producten waar in de sessie mee gewerkt werd. Kortom, een mooie kruisbestuiving tussen de zeewier producenten van de Noordzeeboerderij en de chefs van Dutch Cuisine.