Nieuwe Dutch Cuisine Ambassadeur: Bart van Berkel

Geplaatst op

Op 18 december jl. heeft Bart van Berkel van restaurant Petossi getekend voor het ambassadeurschap van Dutch Cuisine in het bijzijn van bestuurslid Marjan Pijnenburg. Wij zijn supertrots dat hij Dutch Cuisine in Haarlem gaat vertegenwoordigen. Petossi is gevestigd in hartje Haarlem en heeft een multiculinaire keuken vol Hollandse trots. Bij Petossi houden ze van gerechten met producten van eigen bodem en wereldse smaken. Hun keuken is verfijnd en verrassend te noemen. Ze laten zich inspireren door internationale smaken en wisselen onze gerechten op het mooiste seizoen aanbod van moeder natuur.

“De Nederlandse eetcultuur verdient wat ons betreft een herwaardering. Deze rijke keuken, die zich van oudsher kenmerkt door zijn gezonde, creatieve en duurzame gerechten past helemaal bij ons.”

Bart van Berkel won in 2014 het derde seizoen van het kook-talentenjacht & Tv-programma Masterchef Holland. De kookstijl van Bart, die hij zichzelf aangeleerd heeft, is modern-internationaal te noemen en is mede ontstaan door zijn ervaring die hij heeft opgedaan tijdens zijn wereldreis. In 2003 maakte Bart een jaar lang een wereldreis & culinaire tour door o.a. Azië, Australië, Nieuw Zeeland & Zuid-Amerika. Bart kookt dan ook graag met wereldse smaken maar zoveel mogelijk met lokale en seizoengebonden producten.

Om zijn kennis te verbreden ging Bart, kort na het TV programma Masterchef, in de leer bij verschillende topchefs in sterrenrestaurants in Nederland, België en Frankrijk. De ervaringen bij deze chefs gebruikte Bart voor zijn boek “Ontdek het geheim van de chef”. Hiervoor schreef hij toegankelijke recepten voor kookliefhebbers geïnspireerd door topchefs. Bart kookte o.a. samen met Sergio Herman***, Nick Bril**, Onno Kokmeijer**, Alain Caron, Peter Lute, Ramon Beuk en vele andere topchefs uit gerenommeerde restaurants.