De Kromme Watergang
Slijkplaat 6, 4513 KK Hoofdplaat

 0117 348 696
receptie@krommewatergang.nl
http://www.krommewatergang.nl

Wouter Kik

Chef-kok
De Kromme Watergang, Hoofdplaat

De Kromme Watergang
Slijkplaat 6, 4513 KK Hoofdplaat

 0117 348 696
receptie@krommewatergang.nl
http://www.krommewatergang.nl



Wie is Wouter Kik?
Wouter Kik is momenteel aan de slag als kok bij De Kromme Watergang, het restaurant dat is bekroond met twee Michelinsterren in het Zeeuwse Hoofdplaat. Kik is sinds vorig jaar officieel weg bij De Vierbannen in Ouwerkerk. Het restaurant waar de 28-jarige chef-kok 5,5 jaar aan het roer stond.

Waarom ben je ambassadeur geworden van Dutch Cuisine?
Ik vind het belangrijk dat we altijd op zoek gaan naar verse eerlijke producten. Meestal net om de hoek, soms een stuk verder weg. Oorspronkelijke, pure, authentieke smaken herkennen, het seizoen volden, rijpheid van bijvoorbeeld groenten en vlees. Onze keuken is gebaseerd op de zilte en aardse smaken die we hier vinden rondom ‘De Kromme Watergang’. We streven ernaar om lichte, gemakkelijke verteerbare en creatieve gerechten te maken geïnspireerd op het mooie Zeeuws Vlaamse landschap. De sport is om de lijnen tussen de producten en de keuken zo kort mogelijk te houden. Zo is er een dagelijkse aanvoer van vis, schaal- en schelpdieren. En voor de deur is er sinds enkele jaren 1 hectare tuin aangelegd waar we groenten en fruit verbouwen in samenwerking met De Dethon en Wim Maes. Hij is een expert in het kweken en telen van bijzondere groenten, fruit en kruiden. Kortom, helemaal volgens de visie van Dutch Cuisine