Puur-e
Jonker Sloetlaan 108
6721VS Bennekom

0318-646400
info@puur-e.nl
puur-e.nl

Christian Weij

Fooddesigner en eigenaar
Puur-e, Bennekom

Puur-e
Jonker Sloetlaan 108
6721VS Bennekom

0318-646400
info@puur-e.nl
puur-e.nl



Wie is Christian Weij?
Christian Weij is fermentatie specialist, fooddesigner, landschap kok en pop-up chef. Hij is eigenaar van fooddesign bureau Puur-e en geeft regelmatig inspirerende kookworkshops voor kleine en grote groepen. Acht jaar geleden hing hij zijn functie als creative director bij een communicatiebureau aan de wilgen om zijn passie voor lekker, echt eten te volgen en zich volledig op duurzame foodconcepten te richten. Sindsdien wijdt hij niet alleen veel tijd aan het bedenken en serveren van lekker eten, maar o.a. ook aan het onderzoeken van verschillende fermentatietechnieken. De uitkomst van die experimenten gebruikt hij bij zijn pop-up restaurant en catering activiteiten. Meer dan 140 recepten verzamelde hij in het allereerste Nederlandse kookboek over fermenteren ‘Verrot lekker’. Op zijn blog Verrot Spannend is Christian begonnen om al zijn culinair avonturen te bundelen. Je vindt hier niet alleen zijn recepten en spannende video’s, maar hij houdt je ook op de hoogte van het SmaakPark dat in ontwikkeling is.

Waarom ben je ambassadeur geworden van Dutch Cuisine?
Ik richt mij volledig op duurzame foodconcepten, werk duurzaam en met lokale producten. Daarom steun ik Dutch Cuisine en draaf ik het gedachtegoed uit. Daarnaast is het SmaakPark de thuisbasis van Dutch Cuisine.