Eergisteren tekende Olaf van der Veen, oprichter Zero foodwaste, een samenwerkingsoverkeenkomst met Dutch Cuisine. Bart, Richard en Olaf van Zero foodwaste ontwikkelen een product dat voedselverlies terugdringt in horecagelegenheden. De afvalbak wordt uitgerust met een weegschaal en een smart camera. De camera herkent voedsel van beeld, gebruikmakend van vooruitstrevende Al-technologie. Zo maakt Zero inspanningsloos het voedselverlies bij horecagelegenheden inzichtelijke en brengt het tastbaar in kaart. Door te begrijpen wat er wanneer en waarom verloren gaat, kan een restaurant optimaler bevoorraden, plannen en proportioneren, waarmee zowel de duurzaamheid als de winstgevendheid een boost krijgt. Olaf van der Veen, oprichter Zero foodwaste: “Zero foodwaste zoekt binnen het Dutch Cuisine netwerk partners om samen mee te leren: we leren graag van de horeca wat de opties zijn om voedselafval terug te dringen en leveren omgekeerd graag de date om te zien wat het resultaat is van de inspanningen. Een echte win-win situatie!!”
Meer informatie: www.zero-foodwaste.nl