Op 8 juni jl. werd wereldwijs World Oceans Day gevierd. Een dag, die in het teken stond van oceanen met gezonde visbestanden. Tijdens deze dag werd dit nog eens extra onder de aandacht gebracht. Dutch Cuisine partner Good Fish Foundation, de Nederlandse stichting die zich inzet voor duurzame visserij, organiseerde op deze dag het World Oceans Dinner. Dit was een groots opgezet gala diner in Grand Hotel Huis ter Duin te Noordwijk waar een spectaculaire line up van 10 koks een tien-gangen diner met goede vis kookten waaronder sterrenchefs Soenil Bahadoer en Marcel van Lier, vis expert en tv-chef Bart van Olphen en Dutch Cuisine chef Bas Cloo.
World Oceans Dinner is een charitydinner voor visliefhebbers die hart hebben voor de oceanen, vanuit onder andere de visserijsector, het bedrijfsleven, de horecasector en milieuorganisaties. Good Fish Foundation is een milieuorganisatie die zich inzet voor de consumptie van duurzame en verantwoorde vis. De horeca heeft een heel groot aandeel in de visconsumptie. Toch verkopen veel restaurants vis die is gevangen met schadelijke technieken, dat is overbevist of zelfs door slaven is gevangen.