De winnaars van de Bocuse d’Or Nederland 2019, Marco van der Wijngaard en Yentl van Gilst van restaurant ’t Amsterdammertje in Loenen aan de Vecht, en de visie van Dutch Cuisine inspireerden het Gastronomisch Gilde om een eigen inspiratiemiddag te organiseren, met als thema’s voedselverspilling en duurzaamheid. Het programma bestaat uit een lunch bij het circulair kokende team van Instock. Ook gaan de deelnemers langs bij The Green House: een restaurant, urban farm en green hub in één. Interesse om deel te nemen? Ga voor meer informatie naar: bit.ly/GG-duurzaamheid
Over Bocuse d’Or
Bocuse d’Or is gecreëerd door Paul Bocuse in 1987 en vindt om de twee jaar plaats in Lyon. Tijdens deze wedstrijd worden er stevige eisen gesteld aan de deelnemers. Deze Olympische Spelen onder koks is een internationale zoektocht naar talentvolle chefs en jongeren die geen enkele culinaire uitdaging uit de weg gaan. Er wordt niet alleen om enthousiasme en liefde voor het vak gevraagd, maar ook kennis, ervaring, professionalisme, een grote inzet en organisatie- en doorzettingsvermogen. Bocuse d’Or is niet een gewone kookwedstrijd, maar ook een avontuur dat chefs overs de hele wereld samenbrengt en begeleidt naar hun hogere ambities. De winnaar van Bocuse d’Or Nederland 2019 is Marco van der Wijngaard van restaurant ’t Amsterdammertje in Loenen aan de Vecht die Nederland gaat vertegenwoordigden tijdens de Europese finale in Tallinn in juni 2020. Marco werd tijdens deze wedstrijd ondersteund door zijn teamgenoot Yentl van Gilst.