Op woensdag 2 oktober vindt de perslancering plaats van het programma World Food Week in Fryslân. Wat schep jij op je bord? Wat eten we eigenlijk? Wat maakt het verschil met wat je eet voor je gezondheid, het klimaat, de bijen en de boer? Daarover gaat het in de World Food Week in Fryslân van 14 t/m 20 oktober. Aan de World Food Week doet heel Fryslân mee. Friese restaurants, horeca opleidingen, LF 2028, agrariërs, organisaties, overheden en heel veel burgers. “Eten is cultuur, verbindt, brengt samen en het is belangrijker dan ooit wat we eten. Met onze voedselagenda en met de World Food Week geven we daar invulling aan,” aldus wethouder Herwil van Gelder van gemeente Leeuwarden. “De World Food Week hat syn woartels yn de Lânboudeals, dy’t begjin 2018 ôfsluten binne mei ferskate organisaasjes. Ik bin der grutsk op dat wy as provinsje mei inoar yn dizze wike sjen litte hoe wichtich it is wat wy opskeppe op ús panne om de lânboutransysje oan te fiterjen,” aldus Johannes Kramer, gedeputeerde landbouw van provincie Fryslân.
De World Food Week is een initiatief van Gemeente Leeuwarden, provincie Fryslân en Vereniging Circulair Friesland die de week ook financieel mogelijk maken. Samen met bijdragen van gemeente Smallingerland en Gemeente Sùdwest Fryslân. Organisator van de week is Marlise Vroom, aanjager voeding Vereniging Circulair Friesland.
Voor meer informatie zie www.worldfoodweek.nl.
Voor meer informatie zie www.worldfoodweek.nl.