Wie is Jim de Jong?
Jim de Jong is door GaultMillau verkozen tot jonge topchef van het jaar 2019. Jim de Jong weet als geen ander welke kansen de moderne gastronomie biedt aan ingrediënten, technieken en smaken. Hij weet deze te grijpen met een geheel eigen stijl, gesteund door een uitmuntende beheersing van technieken en een breed palet aan smaken. Een avond bij restaurant De Jong in Rotterdam betekent een avond culinair avontuur met jeugdige bravoure in de benadering en uitermate volwassen beheersing in de uitvoering. Strikt vegetarisch koken doet hij niet. Jim de Jong: ‘Bij ons staat de groente altijd in de hoofdrol en hebben vlees en vis een bijrol. Deze visie draag ik graag uit’.
Waarom ben je ambassadeur geworden van Dutch Cuisine?
In mijn restaurant hanteren we een verassingsmenu met weinig vlees en veel groenten volgens de filosofie van Dutch Cuisine. We werken nauw samen met zorgvuldig gekozen boeren, vissers, slagers en leveranciers. Zo kunnen we elke avond koken met het beste wat de natuur heeft te bieden. In onze keuken is een hoofdrol weggelegd voor seizoensgroenten, kruiden en bloemen. De wijnen die we bij onze gerechten schenken, zijn ook alle op natuurlijke wijze geproduceerd.