Wie is Wouter Kik?
Geboren in Bruinisse op een boerderij, nu gesetteld in Goes. Wouter: “Ik heb hier mijn plek gevonden. Met veel trots, drijfveer, creativiteit en inspiratie, samen met Jean Luc, Restaurant Codium geopend. Door de jaren heen heb ik mijn eigen kookstijl ontwikkeld. Ik word geïnspireerd door de vele Zeeuwse geuren en smaken. Deze combineer ik met smaken uit andere landen, om zo tot de mooiste gerechten te komen met veel kleur en diepgang. Ik heb altijd geweten dat ik mijn eigen restaurant zou openen in Zeeland, maar dan wel in een stad als Goes. Het is gelegen op de Vlasmarkt, een rustig plein midden in de stad. Restaurant Codium symboliseert de mooie keuken uit Zeeland, maar vanwege het bruisende karakter, zou het ook zo in Londen kunnen staan.” Eerder maakte Wouter als kok furore in restaurant De Vierbannen, naast het Watersnoodmuseum in Ouwerkerk. Daarna werkte hij bij sterrenrestaurant De Kromme Watergang in Slijkplaat voordat hij in Goes Restaurant Codium opende.
Wouter Kik
Chef-kok
Codium, Goes