Over Maik Kuijpers
Maik Kuijpers is een concept chef van Brasserie Carstens gevestigd in het Victoria Hotel te Amsterdam. Voordat Maik Kuijpers Carstens opende, heeft hij een goede leerschool gehad. Trainingen en stages liep hij bij gerenommeerde restaurants als The Fat Duck and Berasategui om vervolgens 14 jaar lang als chef-kok de sterren van de hemel te koken bij De Librije***, waarvan de laatste 8 jaar als Executive Chef. Kwalitatief hoogstaande producten van eigen bodem zijn de basis van zijn keuken. Of hij het niet jammer vindt dat hij er zelf niet dagelijks achter de kachel staat? ‘Nee, ik vind het ontwikkelen van concepten gewoon ontzettend leuk.’
Waarom ben jij ambassadeur geworden van Dutch Cuisine?
Maik Kuijpers: ‘We nemen onze gasten mee op reis door Nederland met ingrediënten uit eigen grond en wateren. Herkenbare smaken maar toch anders. Niets te vergezocht, gewoon lekker. Dit alles sluit helemaal aan bij het gedachtegoed van Dutch Cuisine en dat draag ik graag uit’.