Wie zijn Ronald en Tamara Kunis?
Na 12,5 jaar bij De Kas in Amsterdam te hebben gewerkt, besloot chef-kok Ronald Kunis in 2013 dat het tijd werd voor iets nieuws. Na een zoektocht van ruim een jaar vond hij de geschikte locatie voor zijn eigen restaurant. Begin 2015 begon Ronald samen met zijn partner en gastvrouw Tamara Restaurant Bij Qunis in het oude stoomgemaal van Lijnden, gelegen onder de rook van Amsterdam en dichtbij Schiphol. In Bij Qunis willen Ronald en Tamara hun gasten laten ervaren dat ‘historie in de polder en de bijzondere industriële omgeving samenkomen met een oprecht warm welkom en kwalitatief goed en eerlijk eten’.
Waarom zijn jullie ambassadeur geworden van Dutch Cuisine?
We willen kwalitatief goed en verantwoord eten en drinken in een prettige ambiance samen laten komen. Groenten krijgen bij ons een hoofdrol maar uiteraard zal een stukje verantwoord vlees of vis daarbij niet ontbreken. We werken het liefst met lokale producten in verband met de versheid en we weten dan precies waar het vandaan komt. Dutch Cuisine past helemaal in dit plaatje.