Wie is Niven Kunz?
Niven Kunz is een Nederlandse chef-kok die in twee verschillende restaurants een Michelinster toegekend kreeg. Eerst -op 24 jarige leeftijd- in ’t Raethuys in Wateringen. Daarna direct na de opening van zijn eigen restaurant Niven in Rijswijk, in 2010. Niven is tevens een van de mede-oprichters van Dutch Cuisine.
In restaurant Niven bepalen het seizoen en het marktaanbod het menu. Inspiratie haalt Niven uit zijn eigen ‘achtertuin’: het Westland, Midden-Delfland en het Groene Hart. Hij kookt met 80% groenten en 20% vlees of vis. Voor hem is deze 80/20 filosofie helder én logisch; in zijn keuken gaan groenten altijd voor.
Waarom ben je ambassadeur geworden van Dutch Cuisine?
Ik kook al een lange tijd volgens het 80/20 principe, deze filosofie is voor mij compleet helder en logisch; want in mijn keuken gaan groenten altijd voor. Mede daarom ben ik betrokken geweest bij de oprichting van Dutch Cuisine.