Over Leon Looijenstein
Leon Looijenstein is chef-kok bij restaurant The LivingRoom waar hij vaak met z’n team aan de slag gaat om nieuwe gerechten te verzinnen op basis van de Dutch Cuisine principes. Hij is van nature een echte Dutch Cuisine chef en dit is terug te zien in zijn keuken. “Om volgens de vijf Dutch Cuisine principes te koken moet je creatief nadenken en bewust bezig zijn met waar de producten vandaan komen.” Dat Leon graag gebruik maakt van lokale producten vind je ook op de menukaart terug. Achter een aantal gerechten staat een speciaal ‘local’ symbool dat aangeeft dat het om een gerecht gaat met lokaal gegenereerde producten. Daarnaast zijn er ook veel opties voor de vegetarische- en veganistische eter.
Waarom Dutch Cuisine?
Bij de gerechten op het menu wordt gebruik gemaakt van seizoensgebonden producten. Vers, lokaal en huisgemaakt zijn de kernthema’s van de keuken waar chef-kok Leon Looijenstein de lekkerste gerechten maakt. Leon Looijenstein: “Lokale producten hebben bij The LivingRoom een hoofdrol. Dit zie je ook terug in ons Dutch Cuisine ontbijt. Hierbij worden lokale producten gebuikt zoals de Haagse honing uit de duinenstreek, brood van ’t Bakkertje in Den Haag waar ze gebruik maken van Nederlandse grondstoffen, kaas van Boerderij ‘t Groene Hart en appelsap van Olmenhorst uit Lisse.”.