Sander Overeinder, eigenaar van restaurant As, begon zijn carrière als chef- kok bij restaurant Vermeer in Amsterdam. Daarna stond hij in de keuken van de Karmeliet in Brugge en Chez Panisse in Califorinië. Ook kookte hij in Postrio in San Francisco en in 1998 opende Sander zijn eerste restaurant in de Amsterdamse Jordaan: Summum. In 2004 richtte hij het succesvolle restaurant bar Club 11 op in het voormalige hoofdpostkantoor naast Amsterdam CS en in 2016 richtte hij samen met Brian Boswijk Vuurtoreneiland op. Tenslotte volgde in 2007 Restaurant As aan de rand van het Beatrixpark. Bij As gaat het over koken in pure vorm. In de keuken wordt gewerkt met biologische streekproducten. Veranderingen van het seizoen en weer zie je terug op het menu. Het restaurant heeft een eigen bakkerij en in de keuken staan oude kooktechnieken als roken, pekelen en wecken centraal.
Waarom ben je ambassadeur geworden van Dutch Cuisine?
Sander Overeinder: “Restaurant As gaat over puur koken in zijn meest pure vorm. Dat betekent dat we op een respectvolle manier laten zien dat het één sterft om het ander te laten leven. As biedt een aansprekende selectie gerechten die voor een groot deel bepaald wordt door de natuur. Veranderingen in het seizoen en klimaat werken door in ons menu. In As wordt gekookt met authentieke smaakvolle ingrediënten, afkomstig van leveranciers uit de regio die een sterke mening delen over smaak, kwaliteit en duurzaamheid.”