Wie is René Pluijm?
René noemt zichzelf een culinaire nomade, altijd op jacht naar “lekkers”, voortbewogen door de eindeloze evolutie van de smaak. Hij is gek op het onbekende, verafschuwd routine en krijgt er nooit genoeg van kennis en energie op te snuiven. René heeft inmiddels een indrukwekkende cv op het gebied van eetcultuur. Hij is in Nederland en in het buitenland op alle gebieden van het restaurantwezen actief geweest: als kok, in de bediening, als bedrijfsleider, als directeur, als eigenaar en ook als consulent, als ontwikkelaar van food formules, als bouwbegeleider en in culinaire activiteiten met kinderen. Door de jaren heen werkte hij voor bekende etablissementen zoals De Hoefslaf in Bosch en Duin, Greve in Den Haag en Hotel Arena, Hortus Botanicus, de Stadsschouwburg en café-restaurant De Jaren in Amsterdam. Zijn carrière als presentator startte met kleine zelfgemaakte filmpjes op het internet. Tijdens vakanties in het buitenland filmde hij zijn bezoekjes aan boeren, restaurants en producenten. Hieruit ontstond het idee voor zijn eerste programma ‘Pluijm op pad’. Met Danny als leermeester en coach in het vak van televisiemaken, presenteerde hij dit programma voor RTL4. Het begin van een lange, vruchtbare samenwerking!
Waarom ben je ambassadeur geworden van Dutch Cuisine?
Mede dankzij de serie die ik in Nederland draaide heb ik meer bevestiging gekregen met betrekking tot de rijkdom direct om ons heen. Tegenwoordig zijn ingrediënten uit de hele wereld het hele jaar door beschikbaar. Dat is onlogisch, niet goed voor de planeet, dieren en mensen, en tegennatuurlijk. Ik zet mijn energie met plezier in om mensen bewuster te maken van wat zij in hun lichaam stoppen en het volgen van de natuurwetten. Vandaar dat ik het ‘buy local’ en volgens de seizoenen principe hoog in vaandel heb staan. Eigenlijk totaal vanzelfsprekend!