Werner Zuurman is een autodidactische chef die zijn hart aan Terschelling verpacht heeft toen hij op achtienjarige leeftijd vakantiewerk ging doen op Terschelling. Ondernemen zit Werner in het bloed. Hij is eigenaar van hotel-restaurant Caracol en restaurant De Bras op Terschelling waar hij tevens chef-kok is. Verse oesters haalt Werner van het Wad met zijn bedrijf “De Oesterfabriek”. Veel gasten die eten bij De Bras slapen in hotel Caracol waar tevens zijn “private dining” restaurant is gevestigd. In het bos verbouwt hij zijn eigen kruiden en bloemen voor De Bras en Caracol. Zeebaars, paling, harder van Terschelling, kokkels, mosselen, oesters en diverse ziltige takjes/ wieren gebruikt hij dagelijks in zijn restaurants. Maar ook kooieenden in het seizoen, af en toe een duinkonijntje en vlees van de eilander boeren. Kortom, Werner en zijn team hebben een voorliefde voor de mooie Terschellingse streekproducten en het is dan ook een voorrecht voor Werner om opTerschelling te mogen wonen en werken.
Werner Zuurman
Chef-kok
Caracol, Terschelling
Wie is Werner Zuurman?
Waarom ben jij ambassadeur geworden van Dutch Cuisine?
Ik ben ambassadeur van Dutch Cuisine geworden omdat het bij me past en ontzettend belangrijk is voor de de plaatselijke handel en de wereld waarin we leven. Wat je van ver haalt, kost meer!