liever-lokaal 02

Liever Lokaal
Annette van Ruitenburg en René Zanderink

Liever Lokaal is het eerste boek in Nederland dat uitgaat van zoveel mogelijk Nederlandse ingrediënten zo dicht mogelijk uit de buurt. Eten wat de nabije omgeving en het seizoen te bieden heeft hoeft beslist niet duur te zijn. Het vraagt alleen om een andere actie: de knop omzetten. Lokale producten zijn niet alleen duurzamer, ze zijn ook met meer aandacht geproduceerd, zorgen voor meer biodiversiteit, hebben meer terroir en meestal ook meer smaak. Liever Lokaal biedt 366 recepten, voor elke dag van het jaar, inclusief de extra schrikkeldag, uitgaande van wat het land en ook de zee wisselend te bieden hebben. Het boek is te bestellen via:
https://www.bol.com/nl/s/algemeen/zoekresultaten/Ntt/liever%2Blokaal/N/0/Nty/1/search/true/searchType/qck/defaultSearchContext/media_all/sc/media_all/index.html

‘We hebben in Nederland een unieke deltadis, vooral (zoetwater)vis en zeevruchten, waarop we veel trotser moeten worden en promoten naar alle Nederlanders en ook naar toeristen, lokaal is die overal voorhanden’
René Zanderink