Projecten

Dutch Cuisine Culinaire Routes
Op bijzondere routes door Nederland, worden Dutch Cuisine restaurants, producenten, landschappen en cultuurmakers gepromoot aan binnen- en buitenlandse toeristen. Het is een totale ‘Memorabele eetcultuurbeleving’ die verder gaat dan uitsluitend ‘eten’ en onze rijke voedselgeschiedenis in beeld brengt. Chefs, musea, producenten, steden en regio’s met unieke (voedsel) landschappen laten elk seizoen iets anders zien in het landschap en op het bord. To see, to do, to taste.

In samenwerking met het Nederlands Bureau voor Toerisme zijn de eerste contouren voor de toeristische Dutch Cuisine Routes neergezet voor zowel het oosten als het westen van het land. Alle informatie over producten en producenten die wordt verzameld tijdens het samenstellen van de routes, kan worden gebruikt voor de Matchmaking facility van Dutch Cuisine waabij producten met een bijzonder verhaal toegankelijk(er) worden gemaakt voor de horeca en de consument. Hierdoor wordt de afstand tussen consument en (lokale) producent verkort: de stimulering van de zogenaamde korte keten.

Door mensen in een ‘Memorabele eetcultuurbeleving’ te plaatsen wordt niet alleen het verhaal verteld, maar komen mensen er ook mee in contact, wordt de korte keten bevorderd en gaan mensen door het diverse Hollandse landschap. Hier wordt een verbinding gemaakt tussen onze eetcultuur en natuur.