Tijdens de workshop wordt de basiskennis behandeld over zuurdesem, hoe het zich onderscheidt van commercieel gistbrood, tot het onderhouden van je eigen moederdeeg en de verschillende toepassingen van zuurdesembrood en oud brood. Er wordt uitgelegd hoe zuurdesem en roggemeel samen verwerkt kunnen worden en hoe glutenvrij zuurdesem gemaakt wordt. Tijdens de lunch worden zuurdesem pizza’s aangeboden. Gerwin Brand die deze workshop verzorgt, heeft als kok veel ervaring opgedaan, van onafhankelijke boerderij- tot Michelin-restaurants, o.a. in Ierland, Londen en Zwitserland. In de bakkerij van Sally Clarke in Kensington, UK, zo’n 18 jaar geleden, proefde hij voor het eerst een zuurdesem brood gebakken in een houtgestookte oven. Sindsdien bakt Gerwin zijn eigen zuurdesembrood en verzorgt nog steeds dezelfde moederdeeg die hij 18 jaar geleden is begonnen. Dit jaar gaat Gerwin zijn droom, een eigen bakkerij, realiseren.
Broodworkshop van Gerwin Brand
10 november 2019
De Kraeke, Huns