Dutch Cuisine Chef Exchange bij D’Swarte Walvis

4 april 2020
Zaandam

Joey Bokma, chef-kok van D’Swarte Walvis, en Björn de Waal, chef-kok van Het Arsenaal 1309, zijn bezig een chef exchange te organiseren. Beiden hanteren zij de Dutch Cuisine filosofie in hun keuken, maar wel op geheel eigen wijze. Om dit in beeld te brengen gaan zij bij elkaar koken met allebei hun eigen menu. Zo laten zij de gasten zien dat ieder zijn eigen interpretatie heeft van de Dutch Cuisine filosofie. Door hun creativiteit en eigenzinnigheid onderscheiden deze chefs zich en maken zij elk hun eigen unieke gerechten.

D’Swarte Walvis
Al 52 jaar een begrip in binnen- en buitenland. Wie de Zaanse Schans bezoekt of een vaartocht over de Zaan maakt, kent D’Swarte Walvis. In een monumentaal pand, midden op de Zaanse Schans, biedt het een ongekende gelegenheid om heerlijk te genieten. En dat op slechts 15 minuten rijden van het centrum van Amsterdam.

Het Arsenaal 1309
Natuurlijk, eerlijk, puur. Dat is waar het grand-café voor staat. Want of je nu bij de flexitariërs, carnivoren of vegetariërs hoort: bij Het Arsenaal 1309 kan iedereen z’n honger of lekkere trek stillen. De gerechten die we serveren, worden gemaakt met ingrediënten die we zoveel mogelijk van dichtbij halen.

Benieuwd naar wat deze chefs in petto hebben? Zaterdag 4 april zal Björn bij D’Swarte Walvis in Zaandam gaan koken en zaterdag 11 april zal Joey bij Het Arsenaal 1309 in Doesberg gaan koken.