Dutch Cuisine ambassadeur en The Vegetable Chef Joris Schildknecht inspireert vakgenoten om (meer) met plantaardige producten te koken. Dit doet hij door middel van recept ontwikkeling, workshops, lezingen, demonstraties en diners op locatie die allemaal in het teken staan van de plantaardige keuken. Joris heeft zijn ervaring na de koksschool opgedaan in Nederlandse topzaken (De Hoefslag in Bosch en Duin en restaurant Vermeer in Amsterdam) maar ook in kleine en bevlogen vegetarische restaurantjes van het eerste uur. Naast zijn werk als The Vegetable Chef is Joris Schildknecht Chef-kok bij Kasteel Sterkenburg te Driebergen-Rijsenburg.
Tijdens deze inspiratiesessie demonstreert Joris Schildknecht dat vegan cooking niet moeilijk of ingewikkeld is met de juiste kennis en producten. Hij laat een aantal onmisbare ingrediënten en producten voor de vegan keuken zien en vertelt hoe je zonder dierlijke producten toch interessante en volle smaken kunt creëren. Vervolgens gaat hij aan de slag met recepten en met mooie verse producten uit het seizoen. Zo maak jij samen met Joris heerlijke vegan gerechten volgens de principes van Dutch Cuisine. Na afloop van deze sessie heb je een aantal heerlijke recepten maar vooral meer inzicht hoe je zelf een volledige vegan maaltijd, dessert of menu samenstelt, krijg je veel tips over bakken zonder dierlijke producten en hoe je genoeg smaak en een smakelijke structuur aan je gerechten geeft zonder zaken zoals eieren, slagroom, boter en vlees.