De Food Professional Day 2018 staat in het teken van wild, een
waardevolle en duurzame voedselbron die uitstekend past in de
Dutch Cuisine. Jagers, poeliers, bekende chefs en wetenschappers
zullen allerlei vragen rondom wild beantwoorden. Deze dag wordt
onder andere georganiseerd in samenwerking met de Nederlandse
Jagersvereniging, het Gastronomisch Gilde en de Euro-Toques.
Culinair columnist en restaurant-recensent Joël Broekaert opent de
dag met zijn eigenzinnige kijk op wild. Ook zullen diverse chefs
vertellen én laten proeven hoe zij wild gebruiken in hun gerechten.
Onder meer Dutch Cuisine chefs Jarno Eggen (De Groene
Lantaarn**) en Estée Strooker (’t Amusement) maar ook chef-koks
Bjorn Massop (Villa Ruimzicht) en Kenneth Tjong Ayong (Kom Eten)
en oud-chef en wildexpert Theus de Kok serveren hun gerechten.
Daarnaast zal meestergastvrouw Cindy Borger haar verhaal aan tafel
bij de wildgerechten van De Groene Lantaarn vertellen.
Food Professional Day 2018
8 oktober 2018
Wageningen, Theater Junushoff