Tijdens deze sessie over de techniek van het fermenteren van groenten geeft Dutch Cuisine ambassadeur Christian Weij zijn basisregels en introduceert de deelnemers in de wereld van het fermenteren. Fermenteren is een oude vorm van conserveren, een techniek van vroeger die helemaal terugkomt en past in de trend van gezond en het verduurzamen van voedsel. Door groente te fermenteren kan je hele bijzondere smaken en texturen creëren en aan gerechten toevoegen. Christian Weij is food designer, chefkok, eigenaar van Puur-e, auteur van verschillende boeken zoals de bestseller “Verrot Lekker”, spreker en gastdocent “Fermenteren”. De naam van zijn bedrijf is een afkorting voor ‘Puur Ede’ en verwijst naar zijn liefde voor lokaal geproduceerde ingrediënten. Op het bord en in zijn fermentatietechnieken gebruikt Christian graag producten die door veel andere koks weggegooid zouden worden. Zo maakt hij een heerlijke kimchi van bloemkoolblad. Voor meer informatie ga naar de website van KHN om je in te schrijven: schrijven: www.khn.nl
inspiratiesessie ‘Verrot Lekker”
26 november 2018
Smaakpark, Ede / 14.00 - 17.00