World Oceans Dinner GFF

8 juni 2019
Huis ter Duin, Noordwijk

Op de avond van World Oceans Day organiseert Dutch Cuisine partner GFF (Good Fish Foundation) het eerste World Oceans Dinner in Nederland. Chefs als Soenil Bahadoer en Dutch Cuisine chefs Bas Cloo bereiden tijdens dit galadiner een spectaculair menu met duurzame vis. Speciaal voor deze gelegenheid werkt Dutch Cuisine samen met ‘de goede vissers’ https://www.goedevissers.nl/ . Zij zijn een mooi voorbeeld van kleinschalige visvangst. Visvangst waar het aanbod bepaald wat er op ons bord beland en niet de eenzijdige vraag naar bekende, veelgebruikte en daardoor vaak overbeviste soorten. Chefs uit heel Nederland zullen kleinere ‘Good Fish’-events organiseren en een gezamenlijke verklaring afleggen om enkel nog goede vis te serveren. De Good Fish Foundation zet zich in voor het promoten van goede vis ofwel vis die duurzaam gevangen of gekweekt is. De foundation ontwikkelde de Viswijzer, een tool waarmee restaurants, chefs en particulieren kunnen leren over goede vis. Meer informatie kun je vinden op: www.goedevis.nl