Brabants Streekgoed

Over Brabants Streekgoed
De consument van vandaag zoekt opnieuw verbinding en authenticiteit. Hoewel de wereld binnen handbereik is, verlangen we steeds meer dat ons eten van dichtbij komt. Met producten van het seizoen, van échte boeren met een gezicht 
Brabants Streekgoed wil boeren, ambachtslui en consumenten opnieuw met elkaar verbinden. Op een eerlijke manier, en passend bij de nieuwe leefgewoonten van gehaaste consumenten! Want na het moleculaire en abstracte koken van de afgelopen jaren, zijn het vandaag opnieuw de authentieke ambachtsman en de boer met zijn land, vee en oogst die de consument de weg wijzen. Een grotere tegenstelling is nauwelijks denkbaar. Met hun blozende blos en verweerde handen staan ze voor blakende gezondheid. Harry Beekmans, voorzitter Brabants Streekgoed: “Brabants Streekgoed staat voor eerlijk, puur, ongecompliceerd en romantisch. Voor alles wat ons haastige en vaak ongezonde zittende binnenbestaan niet is, maar waarnaar we zoeken en verlangen. Onze eigen ambachtslui en boeren met hun families zijn nu de nieuwe helden. Alles in een ontembaar verlangen om één te zijn met de merken van moeder natuur!
 
Waarom Dutch Cuisine?
Een mooie streek met mooie producten vraagt om sterke samenwerkingsverbanden. Brabants Streekgoed werkt intensief samen met Dutch Cuisine om samen de Nederlandse eetcultuur op de kaart te zetten; een eetcultuur met prachtige streekproducten die we graag met Dutch Cuisine in het zonnetje zetten.