Over Farm of the World
Farm of the World is een cultureel project, geïnitieerd door beeldend kunstenaar Claudy Jongstra voor Leeuwarden Europese Culturele Hoofdstad 2018, waarbij nieuwe en duurzame mogelijkheden van het platteland worden onderzocht. De thuisbasis is de boerderij de Kreake in Húns, een klein dorp in Friesland. Door kunstenaars, ontwerpers, boeren, ambachtslieden, koks en architecten van over de hele wereld samen te laten werken met lokale grondstoffen, nieuwe technieken en oude ambachten, wordt de Kreake opnieuw een productieve boerderij – maar deze keer als een voorbeeld van de kracht van creativiteit en de natuur. Farm of the World wil hiermee de diversiteit en rijkdom laten zien van wat zelfs een klein stuk grond kan produceren: van biologisch-dynamische boeketten, keramiek, voedsel, verfgewassen, ruimte en een opleidingsplek voor jongeren met een achterstand.
Waarom Dutch Cuisine?
Food is een van de basiselementen voor Farm of the World, dat als thuisbasis een biodynamisch landgoed heeft. Er worden producten gemaakt van de oogst uit de tuin, zoals jam, pesto en chutney, en er worden op het landgoed diners, lunches en andere food events georganiseerd. Food is feitelijk onderdeel van (bijna) alles wat we doen. Het gedachtegoed van Farm of the World sluit daarmee goed aan bij de vijf principes van Dutch Cuisine die we dan ook van harte onderschrijven.