proef het seizoen met: Jim de Jonge

Dit recept is een goed voorbeeld van een Dutch Cuisine benadering omdat de sucade als extra smaak-maker voor de groenten dient. De groenten krijgt daarmee een hartigheid die er voor zorgt dat zij de hoofdrol prima kunnen dragen.

Ingrediënten

Rode kool, Boerenkool, Snijbiet, Prei, Belugalinzen, Warmoes, Boekweitgruten, Karnemelk, Varkenssucade

Bereiding

1. Kook linzen met een bouquet zonder zout, al dente. Rook de boter en bak de  uitgelekte linzen knapperig in de boter.

2. Grutten wellen in karnemelk.

3. Gebruik jonge boerenkool, prei en flinterdun gesneden snijbiet van de koude grond

en gaar deze groenten, los van elkaar, heel kort op laag vuur.

4. Gebruik de jus van de sucade om de rode kool heel kort in te garen.

5. Dresseer alle ingrediënten op het bord.

– Geeft energie

– Lage CO2 uitstoot

– Gezond