Dutch Cuisine op Food Professional Day 2018

Geplaatst op

De Food Professional Day 2018 die gehouden wordt op maandag 8 oktober in Theater Junushof in Wageningen, staat dit jaar volledig in het teken van wild, een waardevolle en duurzame voedselbron die uitstekend past bij de visie van Dutch Cuisine. Jagers, poeliers, bekende chefs en wetenschappers zullen allerlei vragen rondom wild beantwoorden. Deze dag wordt onder andere georganiseerd in samenwerking met de Nederlandse Jagersvereniging, het Gastronomisch Gilde en Euro-Toques. Culinair columnist en restaurantrecensent Joël Broekaert opent de dag met zijn eigenzinnige kijk op wild. Ook zullen diverse chefs vertellen én laten proeven hoe zij wild gebruiken in hun gerechten. Onder meer Dutch Cuisine chefs Jarno Eggen (De Groene Lantaarn**) en Estée Strooker (’t Amusement) maar ook chef-koks Bjorn Massop (Villa Ruimzicht) en Kenneth Tjong Ayong (Kom Eten) en oud-chef en wildexpert Theus de Kok serveren hun gerechten. Daarnaast zal meestergastvrouw Cindy Borger haar verhaal aan tafel bij de wildgerechten van De Groene Lantaarn vertellen.

Wetenschappers van Wageningen University & Research praten de gasten bij over de nieuwste inzichten rond de ecologische kant van wild, bereidingstechnieken, kwaliteit, voedselveiligheid en de communicatie over wild. Daarnaast komt ook het verhaal van de jager aan bod en zijn er masterclasses van dé wildleveranciers van Nederland, met Hanos, Hollands Wild, Pieter van Meel, Slagerij G. ter Weele & Zoon, Jan Ruig en W&G Brinkhorst.

De Food Professional Day is een initiatief van Rijn IJssel Vakschool Wageningen in samenwerking met Wageningen University & Research en de Koninklijke Nederlandse Jagersvereniging. Ga voor het complete programma en inschrijving naar

www.foodprofessionalday.nl