Carl Siegert: zesde generatie ‘Carl’

Geplaatst op

Bakkerij Carl Siegert is partner van Dutch Cuisine. “Omdat het gewoon heel goed bij ons past”, vertelt Carl Siegert. De zesde generatie ‘Carl’. “Broodbakken is werken met mensen en natuur. Bij ons telt dichtbij en cyclisch. Dus gebruiken we zonne-energie en komt ons biologische graan uit Nederland. We werken duurzaam samen met molenaars. In Vragender in de Achterhoek met molenaar George van ‘De vier winden’ en in Friesland in Woudsend met molenaar Cees van ‘Molen ’t lam’. Dat betekent dat het graan binnen een straal van 125 km verwerkt wordt.”

Carl Siegert richt zich helemaal op de horeca. Sinds 1991 draagt Siegert het predicaat Hofleverancier. Het bedrijf investeert in duurzame relaties. Met leveranciers, zoals de beide molenaars, en met afnemers: “creatieve chefs en innovatieve ondernemers”, licht Carl toe. De medewerkers van Carl Siegert wonen allemaal in de directe omgeving. Siegert vindt vakmanschap van zijn mensen belangrijk, want kennis op de werkvloer geeft rust en kwaliteit.

Met Dutch Cuisine hoopt Carl Siegert nog meer mensen kennis te laten nemen van het biologische brood.  Ook ziet hij het als een uitdaging om brood een onderdeel van alle eetmomenten te laten zijn. “Bijvoorbeeld met onze Brostei, een broodbakje, heeft u een mooie lunch- of dinertoepassing die meerwaarde geeft aan uw gerecht”. Hij is trots op het partnership: “Het staat ook al op de tape van de verpakkingen. Ik nodig alle Dutch Cuisine partners en leden uit voor een bezoek aan onze bakkerij. Je krijgt dan een rondleiding met een prachtig verhaal over ons bedrijf verteld door Bram van der Vlugt. En, in het spiksplinternieuwe Bakery café kun je een workshop volgen. Broodvlechten met briochedeeg bijvoorbeeld. Om je creativiteit te prikkelen.” Meld je aan op www.carlsiegert.com. “Wees welkom!