GiantLeaps kwantificeert klimaatimpact

Geplaatst op

Door de impact van een menu op het klimaat duidelijk in kaart te brengen met weetjes die voor iedereen begrijpelijk zijn, verwacht Dutch Cuisine nog meer chefs te mobiliseren om een Dutch Cuisine menu op de kaart te zetten. GiantLeaps speelt hier een sleutelrol in door de impact van Dutch Cuisine te kwantificeren en zo communiceerbaar te maken.

Laura Heerema, oprichter GiantLeaps: “We bepalen de klimaatimpact van eten aan de hand van LCA (Levens Cyclus Analyse) berekeningen. Hierbij wordt voor alle producten de broeikasgassen die vrijkomen bij het telen, produceren en transporteren berekend en bij elkaar opgeteld. De klimaatimpact wordt uitgedrukt in CO2-equivalent. Dit is echter een waarde die de meeste mensen weinig zegt. Daarom specialiseert GiantLeaps zich er in om deze waarde op een begrijpelijke manier te communiceren. Bijvoorbeeld door de klimaatimpact te vertalen naar herkenbare parameters als kilometers gereden of aantal vluchten naar Londen.”.

giantleaps.nl