Te weinig van het goede is risico verhogend

Geplaatst op

Nieuw wetenschappelijk onderzoek leert ons andermaal dat gezondheid onlosmakelijk is verbonden met goede voeding. Recent onderzoek, gefinancierd door Bill & Melinda Gates Foundation, is het grootste in zijn soort.  Een belangrijke conclusie is dat niet te veel van het slechte (suiker en vet) maar te weinig van het goede de risico’s verhoogt. De voorgeschreven hoeveelheden per dag: 250 gram fruit, 360 gram groenten, 60 gram peulvruchten en 125 gram volkorengranen. Tufts University en het Women’s Hospital in Boston becijferde dat 1,93 miljoen gevallen van hart- en vaatziekten per generatie in de Verenigde Staten voorkomen kunnen worden wanneer 30% van de prijs van groente en fruit zou worden gedekt door de zorgverzekering. In Nederland hebben onlangs ruim 600 artsen tijdens het Congres Arts en Leefstijl ervoor gepleit om bevordering van een gezond voedings- en leefstijlpatroon standaard op te nemen bij ieder medisch consult. Het Dutch Cuisine restaurant wordt dus echt de plek om het lichaam te ‘restaureren’!