Nieuwe route online: Rotterdam, De eetbare stad

Geplaatst op

Sinds eind juni is er weer een nieuwe Dutch Cuisine route online: Rotterdam, De eetbare stad! Ervaar in deze Dutch Cuisine Route het innovatieve, stimulerende DNA van Rotterdam. Ontdek hoe in een stadse omgeving wordt geboerd, eet de bietjes van de daken of drink melk van een floating farm. In 1940 vernietigde een Duits bombardement van nog geen kwartier de binnenstad van Rotterdam. Direct na de Tweede Wereldoorlog begon Rotterdam met de wederopbouw van de stad aan de hand van het Basisplan voor de Wederopbouwplan van Rotterdam dat in eerste instantie door stadsarchitect Witteveen was ontworpen en werd herzien door Cornelis van Traa omdat het plan van Witteveen te veel gericht was op herstel en te weinig vernieuwend. De grootste haven ter wereld werd gebouwd, de Nederlandse architectuur werd op de kaart gezet, een moderne metro werd gerealiseerd en uitgestrekte nieuwbouwwijken werden gebouwd. Het zich opnieuw uitvinden zit in het DNA van de stad en is voelbaar. Multicultureel Rotterdam gonst en vibreert van de actie, innovatie en spannende culinaire, duurzame initiatieven. We nemen je graag mee in deze zinderende stad! Op deze route vind je o.a. de DAKakker, Trompenbrug, de Markthal, Dutch Cuisine restaurants De Jong, Aloha, Bistro Belén, de Floating Farm en de Fenix Food Factory.

Bekijk hier de route!