Afgelopen vrijdag ondertekende Jacinta Bokma in het bijzijn van Monique Mulder, medeoprichter en bestuurslid Dutch Cuisine, het Dutch Cuisine manifest. Foodinspirator en auteur Jacinta Bokma is creatief consultant voor horeca en hospitality, tv-host en plantbased productontwikkelaar. Ze won twee keer de Gourmand World Cookbook Award en haar nieuwste kookboek De Gezonde Bourgondiër is verkozen tot lekkerste vega(n) Kookboek van het Jaar. Met haar Vrolijk Voedingshart draagt zij haar missie ‘Heel Holland Gezond’ uit en wil ze iedereen laten zien hoe je lekkerder en gezonder kunt eten en leven met lokale en duurzame(re) producten. Dit alles om de gezonde Nederlandse keuken weer op de kaart te zetten.
Jacinta: “Ik wil mijn steentje bijdragen aan een betere wereld. Het feit dat wij willen genieten betekent niet dat we de planeet niet met liefde, dankbaarheid en zorgzaamheid moeten behandelen. Ik kan daarom ook oprecht gelukkig worden als mensen door mijn boeken op een ontdekkingsreis genomen worden, waarin ze zien wat vegetarisch koken voor hen én de mensen waar ze voor koken doet. Daarom ben ik ambassadeur van Dutch Cuisine, want bij Dutch Cuisine spelen groenten altijd de hoofdrol.”