De Jonge Garde daagt studenten uit om een nieuwe en aantrekkelijke menukaart te maken. Stel: je hebt nog één ingrediënt in de koeling liggen, maar het magazijn staat nog vol met droge goederen. Hoeveel lekkere en mooie gerechtjes kun je hiervan maken? Vergeet tijdens het bedenken de Instagram trends en de gerechten met tientallen componenten: we gaan terug naar de basis.
Bedenk dus zoveel mogelijk gerechten met dat ene versproduct. Maak gebruik van specerijen, oliën, azijn en andere producten uit het droog magazijn om zo een aantrekkelijke kaart te maken.
Deel je inzending via Instagram of Facebook met de hashtag #gastrogilde, #jongegarde en #crisiskoken, laat in je bericht weten van welk ROC je bent en in welke categorie je valt. Hierin zijn er drie categorieën:
Categorie 1: Niveau 2 Kok
Categorie 2: Niveau 3 Zelfstandig Werkend Kok
Categorie 3: Niveau 4 Gespecialiseerd kok
Wil je weten hoe de winactie werkt? Neem een kijkje op de website.
De winactie ‘Creative Young Chef of the Year – No Waste Battle’ is het initiatief vanuit Gerard Voskuilen van Jonge Garde en Lars van Galen van SVH Meesters.