Horeca mag langzamerhand weer open

Geplaatst op

De horeca mag langzamerhand gaan werken naar de heropening op 1 juni. Hiervoor geldt natuurlijk wel dat de horeca aan bepaalde voorwaarden moeten voldoen. Zo mogen terrassen open, zolang er 1.5 meter afstand gehouden kan worden tussen de mensen. Dit geldt natuurlijk ook voor de afstand tussen medewerkers en gasten. Ook mogen restaurants en cafés open onder de voorwaarden dat er maximaal 30 personen (inclusief personeel) aanwezig is én een veilige afstand van 1.5 meter kunnen waarborgen. Ook moeten bezoekers van tevoren reserveren, om zicht te houden op het aantal gasten op dat tijdstip. Ook moet in een gesprek met de gasten van tevoren worden bepaald of het bezoek een risico zal opleveren.

Meer weten? Kijk dan op de website van Rijksoverheid.