Over Mathieu Vanhautem Dutch Cuisine ambassadeur en SVH Meesterkok Mathieu Vanhautem werkt nu al bijna 25 jaar bij het Gilde Food & Hospitality College in Venlo. Als echte ambachtsman weet hij dat het heel belangrijk is voor zijn studenten om met de juiste vakmensen te werken en van hen te leren. Kruisbestuiving is daarbij belangrijk. … Lees “Mathieu Vanhautem” verder
Lees meerSander Overeinder
Sander Overeinder, eigenaar van restaurant As, begon zijn carrière als chef- kok bij restaurant Vermeer in Amsterdam. Daarna stond hij in de keuken van de Karmeliet in Brugge en Chez Panisse in Califorinië. Ook kookte hij in Postrio in San Francisco en in 1998 opende Sander zijn eerste restaurant in de Amsterdamse Jordaan: Summum. In … Lees “Sander Overeinder” verder
Lees meerLeon Looijenstein
Over Leon Looijenstein Leon Looijenstein is chef-kok bij restaurant The LivingRoom waar hij vaak met z’n team aan de slag gaat om nieuwe gerechten te verzinnen op basis van de Dutch Cuisine principes. Hij is van nature een echte Dutch Cuisine chef en dit is terug te zien in zijn keuken. “Om volgens de vijf … Lees “Leon Looijenstein” verder
Lees meerLeon Harinck & Raymond Talsma
Wie zijn Leon Harinck & Raymond Talsma? Patron Cuisinier Leon Harinck en Maître d’Hôtel Raymond Talsma zijn de drijvende krachten achter House of Lords Catering, een dynamisch cateringbedrijf met passie voor eten en passie voor het vak. Koken op topniveau is Patron Cuisinier Leon Harinck niet vreemd. Hij sleepte twee keer de Gouden Pollepel in de wacht, en … Lees “Leon Harinck & Raymond Talsma” verder
Lees meerRobert Buurma
Wie is Robert Buurman? Robert is kok bij restaurant Zuiver Vlieland. Ambacht en passie staan bij hem voorop! Verse producten en vakmanschap zijn de basis voor de keuken waarin hij werkt. Bij restaurant Zuiver op Vlieland koken ze dagelijks enkel een 5-gangen verassingsmenu. Hierdoor is er weinig food-waste en wordt er altijd gekookt met verse producten. … Lees “Robert Buurma” verder
Lees meerMarnix Beekhuizen
Wie is Marnix Beekhuizen? Marnix is culinair adviseur bij Smeding groenten en fruit. Een koelkast vol experimenten, zo zegt hij zelf. ‘In mijn functie als culinair adviseur experimenteer ik erg veel met groente bereidingen, zo heb ik thuis een koelkast vol met experimenten. Op deze manier kan ik onze klanten steeds weer opnieuw adviseren en inspireren met … Lees “Marnix Beekhuizen” verder
Lees meerMaik Kuijpers
Over Maik Kuijpers Maik Kuijpers is een concept chef van Brasserie Carstens gevestigd in het Victoria Hotel te Amsterdam. Voordat Maik Kuijpers Carstens opende, heeft hij een goede leerschool gehad. Trainingen en stages liep hij bij gerenommeerde restaurants als The Fat Duck and Berasategui om vervolgens 14 jaar lang als chef-kok de sterren van de … Lees “Maik Kuijpers” verder
Lees meerErik te Velthuis
Wie is Erik te Velthuis? Passie voor het vak en de liefde om met voeding hét verschil te maken. Dat zijn mijn drijfveren om te koken voor de topsport. Met Sportcentrum Papendal als kloppend hart van de Nederlandse topsport is het Topsportrestaurant een begrip geworden. Voeding is de brandstof die een topsporter nodig heeft om … Lees “Erik te Velthuis” verder
Lees meerMarco Agema
Over Marco Jarenlang runde hij in Groningen de befaamde Grandtaria Friet van Piet. Toen al viel Marco op door zijn vakmanschap en de grote aandacht voor duurzaam en verantwoord ondernemen. Niet zomaar waren verantwoord frituren, afvalrecycling, regionale producten en afbreekbare verpakkingsmiddelen voorname speerpunten in de bedrijfsvoering. Maar bovenal wilde hij gasten inspireren tot het maken … Lees “Marco Agema” verder
Lees meerTwan Musters
Wie is Twan Musters? Twan Musters is adjunct-directeur van de middelbare Horeca school ’s-Hertogenbosch. Hij heeft aan de wieg gestaan van de implementatie Nieuwe Nederlandse Keuken wat later overging naar Dutch Cuisine. Samen met anderen zorgt hij ervoor dat jonge vakmensen begrijpen wat echt voedsel is, waar het vandaan komt, wat je ermee kunt doen en … Lees “Twan Musters” verder
Lees meerBart van Berkel
Wie is Bart van Berkel? Nadat Bart van Berkel in 2014 MasterChef won, ging hij in de leer bij topchefs als Sergio Herman, Peter Lute en Alain Caron en schreef daarna het kookboek ‘Ontdek het geheim van de chef’. Zijn borrelende verlangen naar een eigen restaurant, bereikte in 2017 het kookpunt. Om zijn droom te … Lees “Bart van Berkel” verder
Lees meerRik van Laar & Saskia de Kuijer
Wie zijn Rik van Laar & Saskia de Kuijer? Met restaurant 6&24 komt de droom van chef-kok Rik van Laar en zijn partner Saskia de Kuijer eindelijk uit. Saskia (de gastvrouw & sommelier) heeft, voordat ze haar eigen weg koos, al 12 jaar ervaring in het topsegment van de Gastronomie. Wijn is haar passie, dit … Lees “Rik van Laar & Saskia de Kuijer” verder
Lees meer