Wie is Emile van der Staak? Emile van der Staak is de bevlogen chef-kok en eigenaar van De Nieuwe Winkel in Nijmegen. Emile kookt botanisch en zijn producten haalt hij uit het voedselbos in Groesbeek waar hij het liefste op een houtblok zit en nadenkt over nieuwe gerechten. Niet omdat hij nou perse iets anders … “Emile van der Staak” verder lezen
Read moreMaik Kuijpers
Over Maik Kuijpers Maik Kuijpers is een concept chef van Brasserie Carstens gevestigd in het Victoria Hotel te Amsterdam. Voordat Maik Kuijpers Carstens opende, heeft hij een goede leerschool gehad. Trainingen en stages liep hij bij gerenommeerde restaurants als The Fat Duck and Berasategui om vervolgens 14 jaar lang als chef-kok de sterren van de … “Maik Kuijpers” verder lezen
Read moreSebastiaan Knottnerus
Wie is Sebastiaan Knottnerus? Chef-kok Sebastiaan Knottnerus opende vorig jaar in Den Haag zijn eigen seafood restaurant. Sebastiaan neemt zijn gasten mee op reis door de moderne, Franse keuken met nadruk op Nederlandse lokale producten uit de zee. Hij werkt met één menu dat zal afhangen van het seizoen en de vangst van de dag. … “Sebastiaan Knottnerus” verder lezen
Read moreRené Pluijm
Wie is René Pluijm? René noemt zichzelf een culinaire nomade, altijd op jacht naar “lekkers”, voortbewogen door de eindeloze evolutie van de smaak. Hij is gek op het onbekende, verafschuwd routine en krijgt er nooit genoeg van kennis en energie op te snuiven. René heeft inmiddels een indrukwekkende cv op het gebied van eetcultuur. Hij … “René Pluijm” verder lezen
Read moreJoris Schildknecht
Wie is Joris Schildknecht? Joris Schildknecht is The Vegetable Chef. Als The Vegetable Chef inspireert hij vakgenoten en thuiskokers om (meer) met plantaardige producten te koken. Dit doet hij door middel van recept ontwikkeling, workshops, lezingen, demonstraties en diners op lokatie die allemaal in het teken staan van de plantaardige keuken. Met de Masterclass Vegan Cooking … “Joris Schildknecht” verder lezen
Read moreNicky Aquaa
Over Nicky Aquaa Nicky Aquaa is een nuchtere Friese jongen met Nigeriaanse roods. Zijn droom is als kok de Nederlandse top te bereiken. Hij volgt op dit moment nog de Dutch Cuisine opleiding, Gespecialiseerd kok niveau 4 in Sneek. Met zijn 20 jaar is hij de jongste ambassadeur van Dutch Cuisine. Nicky is bekend van het … “Nicky Aquaa” verder lezen
Read moreMarijn van de Worp
Wie is Marijn van de Worp? Marijn van de Worp is nog geen jaar actief als zelfstandig chef-kok, maar zijn ster rijst snel. Volgens de gastronomiegids van GaultMillau behoort hij al direct tot tien meest veelbelovende jonge koks van Nederland. Met zijn gerechten onderscheidt kok Marijn van de Worp zich als chef. Creatief, verrassend, vernieuwend … “Marijn van de Worp” verder lezen
Read morePeter Scholte
Wie is Peter Scholte? Peter Scholte werkte als chef onder andere bij Le Garage, elBulli, en verdiende een Michelinster als Chef in Noorwegen. In Nederland had hij 5 jaar zijn eigen dessertrestaurant Sucre in Amsterdam. Daarna was hij medeverantwoordelijk voor het opzetten van MR Porter en The Duchess in het W hotel in Amsterdam en … “Peter Scholte” verder lezen
Read moreJosua Oechies
Wie is Josua Oechies? Josua Oechies is chef-bedrijfsleider van het restaurant Vidiveni in Zwolle. In dit restaurant bestaat het team voor een groot deel uit mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt. Josua Oechies koos ervoor om zijn ziel te steken in een restaurant dat niet alleen bijzonder eten serveert, maar vooral leuk werk oplevert. … “Josua Oechies” verder lezen
Read moreJarno Eggen
& Cindy Borger
Wie zijn Jarno Eggen & Cindy Borger? Jarno Eggen begon ooit als chef de partie bij Martin Kruithof, De Lindenhof in Giethoorn. Op de koksopleiding leerde hij zijn partner Cindy Borger kennen. Na acht jaar Giethoorn namen ze samen restaurant De Groene Lantaarn over, gevestigd in Staphorst. Bij het restaurant zit een eeuwenoude molen die … “Jarno Eggen
& Cindy Borger” verder lezen
Frank Streefland
Wie is Frank Streefland? Frank Streefland werd op zesentwintigjarige leeftijd eigenaar en chef-kok bij Restaurant De Nieuwe PolderKeuken. Zijn creativiteit en perfectie worden gewaardeerd door zijn gasten en de pers. Op recensiesites krijgt hij een negen of hoger en ook wordt het restaurant in de GaultMillau-gids en in de Lekker top 500 genoemd . Hij … “Frank Streefland” verder lezen
Read moreWerner Zuurman
Wie is Werner Zuurman? Werner Zuurman is een autodidactische chef die zijn hart aan Terschelling verpacht heeft toen hij op achtienjarige leeftijd vakantiewerk ging doen op Terschelling. Ondernemen zit Werner in het bloed. Hij is eigenaar van hotel-restaurant Caracol en restaurant De Bras op Terschelling waar hij tevens chef-kok is. Verse oesters haalt Werner van het Wad … “Werner Zuurman” verder lezen
Read more