Gerard Voskuilen

Wie is Gerard Voskuilen? Gerard Voskuilen is een gedreven vakman die sinds een aantal jaren werkt bij ROC Friese Poort. Naast de reguliere koksopleiding is hij samen met het Willem I College in den Bosch gestart met de opleiding gespecialiseerd kok Dutch Cuisine. Met deze opleiding worden de nieuwe generatie koks opgeleid; de koks van de … Lees “Gerard Voskuilen” verder

Lees meer

Frank Fol

Wie is Frank Fol? Groenten, ik hou van jullie! Frank Fol is geboren in een kool. Aan deze ietwat bovennatuurlijke gebeurtenis heeft hij een zwak aan groenten overgehouden. Een zoete voorliefde die in de loop der jaren nieuwsgierigheid is geworden en vervolgens een ware hartstocht. Dit alles in het hartje van zijn geboorteland België, een … Lees “Frank Fol” verder

Lees meer

Tjitze van der Dam

Wie is Tjitze van der Dam? Tjitze van der Dam is een bevlogen kok uit Friesland, die naar de randstad vertrok om zijn vakkennis te verbreden. Daar ging hij aan de slag als sous-chef van Menno Post bij Ron Blaauw restaurant en daarna bij De Vrienden van Jacob, om vervolgens op eigen benen een keukenteam … Lees “Tjitze van der Dam” verder

Lees meer

Alexander Brouwer

Wie is Alexander Brouwer? Alexander Brouwer is geboren aan de Zeeuwse kust met een passie voor kwaliteitsproducten. Om het vak te leren is hij naar de gerenommeerde hotelschool “Ter Duinen” in Koksijde vertrokken. Via praktijkervaring in Belgie en Nederland is hij  in 2007  bij het culinaire team van het Amstelhotel aan de slag gegaan. In … Lees “Alexander Brouwer” verder

Lees meer

Robert Siedenburg

Wie is Robert Siedenburg? Robert Siedenburg heeft van jongs af aan geweten dat hij chef wilde worden. Hij belandde op de koksschool in Den Haag en heeft daarna het ‘traject werkend leren’ ook daar gevolgd. Hij bleek talent te hebben en heeft op allerlei niveaus gewerkt. Robert Siedenburg is altijd bezig met koken! Is het … Lees “Robert Siedenburg” verder

Lees meer

Estée Strooker

Wie is Estée Strooker? Nadat in 2010 Estée Strooker Masterchef Nederland had gewonnen, ging het snel en opende ze op haar 20ste haar eerste restaurant: ’t Amusement. Daar staat ze nog steeds met veel plezier in de keuken. Estee: “Bij ’t Amusement serveren we verrassingsmenu’s en koken we op hoog niveau. Ik kan daar mijn … Lees “Estée Strooker” verder

Lees meer

Yuri Verbeek

Wie is Yuri Verbeek? Yuri Verbeek is naast chef-kok en eigenaar van De Kokkerie, auteur van verschillende kookboeken, gastdocent bij de Cas Spijkers Academie voor het jonge talent in Nederland en columnist. Regelmatig treedt Yuri op in het theater voor een humoristische culinaire mix van smakelijke ingrediënten als creativiteit, kennis. proeven en beleving. Met De … Lees “Yuri Verbeek” verder

Lees meer

Wouter Kik

Wie is Wouter Kik? Geboren in Bruinisse op een boerderij, nu gesetteld in Goes. Wouter: “Ik heb hier mijn plek gevonden. Met veel trots, drijfveer, creativiteit en inspiratie, samen met Jean Luc, Restaurant Codium geopend. Door de jaren heen heb ik mijn eigen kookstijl ontwikkeld. Ik word geïnspireerd door de vele Zeeuwse geuren en smaken. … Lees “Wouter Kik” verder

Lees meer

Willem Schaafsma

Wie is Willem Schaafsma? Willem Schaafsma is chef-kok en eigenaar van fine dining-restaurant restaurant Eindeloos, Eet & Drinklokaal Proefverlof en Eetcafé De Bak. Willem kookt graag lokaal en zo duurzaam mogelijk. Van-kop-tot-staart staat bij hem hoog in het vaandel. Daarom was het zijn lang gekoesterde wens om nog meer zaken te openen in andere horeca-segmenten. … Lees “Willem Schaafsma” verder

Lees meer

Peter Gast

Wie is Peter Gast? In 2002, openden Peter Gast en Jacqueline van Liere ’t Schulten Hues*, een gastrobar in een Rijksmonumentaal pand in Zutphen. Na twee jaar ontving het restaurant zijn Michelinster en Gault Millau kende het restaurant zowel in 2016 als afgelopen jaar 17 van de 20 punten toe. Ondanks het succes van ’t … Lees “Peter Gast” verder

Lees meer

Marco Poldervaart

Wie is Marco Poldervaart? De dynamiek van het koken en het eeuwig voortdurende leerproces, zijn zaken die mij nooit kunnen gaan vervelen. Dingen als combinaties, smaakovernames, verhoudingen en ontwikkelingen zijn voor mij als hetgeen een boek is voor de auteur. Door steeds te innoveren en te creëren met de middelen die ik voorhanden heb, hoop … Lees “Marco Poldervaart” verder

Lees meer