Wie is Ludwig Oldenhuis? Aan ervaring heeft Ludwig Oldenhuis uit Coevorden geen gebrek. Hij werkt al sinds zijn vijftiende in de koksbranche. Hij deed ervaring op in het Amstel Hotel in Amsterdam en was onder meer chef-kok in Hotel Ten Cate in Emmen en bij Thermen- en Beautycentrum Anholts in Schoonebeek. Sinds kort staat hij … Lees “Ludwig Oldenhuis” verder
Lees meerLeon Mazairac
Wie is Leon Mazairac? “Die mooie kleuren op bord, die kregen we er bij van moeder natuur en ondanks dat koken ook een beetje vormgeven is, gaat het echt om de smaak”. De ontwikkeling van ons vak gaat in een enorm tempo. Je moet je er in laten meeslepen, maar wel op tijd kunnen kiezen … Lees “Leon Mazairac” verder
Lees meerJim de Jong
Wie is Jim de Jong? Jim de Jong is door GaultMillau verkozen tot jonge topchef van het jaar 2019. Jim de Jong weet als geen ander welke kansen de moderne gastronomie biedt aan ingrediënten, technieken en smaken. Hij weet deze te grijpen met een geheel eigen stijl, gesteund door een uitmuntende beheersing van technieken en … Lees “Jim de Jong” verder
Lees meerJeroen van Oijen
Wie is Jeroen van Oijen? Jeroen van Oijen is samen met Inge Meijs oprichter van Gastronomixs en vanaf dag 1 betrokken bij de oprichting van Dutch Cuisine. Met Gastronomixs wil hij koks in Nederland alle tools en kennisgeven om hun creativiteit maximaal te ontplooien. Waarom ben je ambassadeur geworden? Eigenlijk is het niet ‘ik’ maar … Lees “Jeroen van Oijen” verder
Lees meerJeroen Meppelink
Wie is Jeroen Meppelink? Jeroen Meppelink heeft een passie voor horeca. Als klein jongetje wist hij het al: ‘Later als ik groot ben, wil ik een eigen horecazaak’. Wat Jeroen destijds precies dreef en nog steeds drijft? Zijn passie voor horeca. Jeroen: “Zoiets heb je in je of je hebt het niet. Ik kan, denk … Lees “Jeroen Meppelink” verder
Lees meerJef Schuur
Wie is Jef Schuur? Jef Schuur wist al jong dat hij kok wilde worden. Als 13-jarige koos hij voor de richting consumptieve techniek en vond een baantje als afwashulp. Vanaf dat moment wist ik zeker dat ik de goede keuze had gemaakt; kok moest het worden en wel in mijn eigen restaurant”, aldus Jef Schuur. … Lees “Jef Schuur” verder
Lees meerJan Klercq
Hans Everse
Wie is Hans Everse? Hans Everse is op en top Zeeuw en ambassadeur van Gezond & Lekker eten uit Streek & Seizoen. Hij is manager bij Dé Zeeuwse Keuken waar hij dagelijks verantwoordelijk is voor 1.600 gezonde, lekkere maaltijden voor cliënten van diverse organisaties, bedrijven en horeca. Hans staat voor trots en enthousiasme in het … Lees “Hans Everse” verder
Lees meerEdwin Vinke
Korte introductie Edwin Vinke is al 25 jaar drukdoende in en rondom De Kromme Watergang met alles wat het rijke Zeeuwse landschap hem schenkt. Hij beweegt mee met het ritme van het landschap en heeft zo in de polder achter de Schelde zijn eigen wereld gecreëerd. Hij heeft intussen 2 Michelin sterren bij elkaar gekookt … Lees “Edwin Vinke” verder
Lees meerDick Middelweerd
Wie is Dick Middelweerd? Dick Middelweerd is chef-kok en eigenaar van restaurant De Treeswijkhoeve in Waalre. Samen met zijn echtgenote Anne-Laura heeft hij de Hoeve in 2000 overgenomen van haar ouders. Ná zijn koksopleiding in Utrecht en militaire dienst heeft Middelweerd ervaring opgedaan in onder meer het Okura Hotel-Amsterdam in Restaurant Ciel Blue** aldaar en … Lees “Dick Middelweerd” verder
Lees meerChristian Weij
Wie is Christian Weij? Christian Weij is fermentatie specialist, fooddesigner, landschap kok en pop-up chef. Hij is eigenaar van SmaakPark en geeft regelmatig inspirerende kookworkshops voor kleine en grote groepen. Acht jaar geleden hing hij zijn functie als creative director bij een communicatiebureau aan de wilgen om zijn passie voor lekker, echt eten te volgen … Lees “Christian Weij” verder
Lees meerTheo van Rensch
Wie is Theo van Rensch? Leermeesters van SVH Meesterkok Theo van Rensch waren in de jaren tachtig John Halvemaan, Constant Fonk en Imko Binnerts. Ervaring deed hij op in De Oude Rosmolen in Hoorn, het Amstel Hotel, Martinair Party Services en het Marriott Hotel. Van 1999 tot 2008 was hij chef-kok/eigenaar van De Boei in … Lees “Theo van Rensch” verder
Lees meer