Over Jacinta Bokma Foodinspirator en bestseller auteur Jacinta Bokma is creatief consultant voor horeca en hospitality, tv-host en plantbased productontwikkelaar. Ze won twee keer de Gourmand World Cookbook Award en haar nieuwste kookboek De Gezonde Bourgondiër is verkozen tot lekkerste vega(n) Kookboek van het Jaar. Met haar Vrolijk Voedingshart draagt zij haar missie ‘Heel Holland … Lees “Jacinta Bokma” verder
Lees meerWyncko Tonckens
Eigenaar Wyncko Tonckens begon in 1999 De Jufferen Lunsingh in Westervelde, een hotel met restaurant in een prachtige landhuis midden in de bossen van Drenthe, op nog geen half uur afstand van Assen en Groningen. Wyncko: “In tijd van groei, groter en sneller, begonnen we De Jufferen Lunsingh. We wilden een plek waar rust, kleinschaligheid en persoonlijke aandacht vanzelfsprekend … Lees “Wyncko Tonckens” verder
Lees meerIsabel Boerdam
Wie is Isabel Boerdam? Isabel Boerdam is vegetariër sinds haar negende. In 2013 startte ze haar blog De Hippe Vegetariër dat inmiddels het grootste vegetarische platform van Nederland is en door 200.000+ unieke bezoekers per maand wordt bezocht. In 2016 publiceerde ze haar gelijknamige boek en in 2019 haar nieuwe VEGABIJBEL. Inmiddels heeft Isabel van haar … Lees “Isabel Boerdam” verder
Lees meerWillem Treep
Wie is Willem Treep? Willem Treep is mede-oprichter van Willem & Drees, mede-initiatiefnemer van Foodshed.nl en mede-eigenaar van The Food Line-up. Hij noemt Foodshed.nl ‘de markplaats voor lokaal en bijzonder eten en drinken’ en als mede-eigenaar van cateringbureau The Food Line-up zet hij een verse visie op catering in de markt. Bij The Food Line-up … Lees “Willem Treep” verder
Lees meerDrees Peter van den Bosch
Wie is Drees Peter van den Bosch? Drees Peter van den Bosch is mede-oprichter van Willem & Drees dat in 2016 fuseerde met maaltijdboxbezorger BeeBox. Het is niet vreemd dat Drees Peter van den Bosch werkzaam is in de agrarische sector. Hij groeide op tussen boerderijen op de Veluwe, en heeft ook boeren in de … Lees “Drees Peter van den Bosch” verder
Lees meerEmma Veerhuis
Wie is Emma Veerhuis? Emma Veerhuis is mede-oprichter van Kitchen Republic, een culinaire co-working-kitchen in Amsterdam waar food-ondernemers hun bedrijf starten en laten groeien. Emma is afgestudeerd aan de Hoge Hotelschool Maastricht en is na haar studie gelijk begonnen met haar eigen bedrijf VanChefs. Met dit bedrijf was ze onderdeel van Rockstart Accelerator. Als ondernemer … Lees “Emma Veerhuis” verder
Lees meerOnno & Charlotte Kleyn
Waarom zijn jullie ambassadeur geworden van Dutch Cuisine? Omdat we een kans zien iedereen die hier zijn schouders onder zet een historisch culinair-perspectief te bieden. Keukens komen niet uit de lucht vallen, producten groeien niet toevallig op een plaats. Tradities, politiek, klimaat en geschiedenis zijn belangrijke factoren als het om de smaak van een streek … Lees “Onno & Charlotte Kleyn” verder
Lees meerNorbert Mergen
Wie is Norbert Mergen? Geboren en getogen in een hotel met grote moestuin en boomgaard. Op het belendende perceel had zijn oom vrijlopende kippen. Zijn jeugd was alles waar we nu weer naar terug willen. De gasten gingen toentertijd ‘op hotel’ en het diner was altijd met groenten uit eigen tuin. Als kind had hij … Lees “Norbert Mergen” verder
Lees meerBob Hutten
Over Bob Hutten Ik ben Bob Hutten, Algemeen Directeur van Hutten en initiatiefnemer van het open innovatienetwerk Foodsquad, De Verspillingsfabriek en THREE-SIXTY, centrum voor circulaire economie. Hutten is een familiebedrijf dat bijna negentig jaar bestaat en inmiddels met meer dan 1900 samenwerkers actief is in de eventcatering, bedrijfscatering, zorgcatering, hospitality services, food retail en food … Lees “Bob Hutten” verder
Lees meerRené Zanderink
Wie is René Zanderink? René Zanderink is bioloog-journalist en al sinds 2002 bewaker van het Nederlands culinair erfgoed. Eerst als dierenexpert en later als groente- en granenspecialist van de Nationale Ark van de Smaak-commissie bezoekt hij al ruim 15 jaar producenten in alle uithoeken van Nederland. Hij is medebestuurslid van Stichting De Oerakker die middels … Lees “René Zanderink” verder
Lees meerClaudy Jongstra
Wie is Claudy Jongstra? Textielkunstenaar Claudy Jongstra wordt gewaardeerd om haar grootschalige kunstwerken en architecturale installaties evenzeer als om haar diepgewortelde toewijding aan het milieu. Kenmerkend in haar werk is het gebruik van wol die op ambachtelijke wijze wordt vervilt. De productieketen is hierbij zoveel mogelijk in eigen hand genomen. De wol is afkomstig van … Lees “Claudy Jongstra” verder
Lees meerMarc Raaijmakers
Wie is Marc Raaijmakers? Marc Raaijmakers is directeur Middelbare Horeca School & Academie Orde en Veiligheid van het Koning Willem I College. Hij heeft aan de wieg gestaan van de implementatie Nieuwe Nederlandse Keuken wat later overging naar Dutch Cuisine. Samen met anderen zorgt hij ervoor dat jonge vakmensen begrijpen wat echt voedsel is, waar … Lees “Marc Raaijmakers” verder
Lees meer