Over BISQ Seafood BISQ is een eigentijds seafood merk en is een smakelijke ode aan onze rijke Noordzee. Ons doel is de Nederlandse seafood cultuur een boost te geven door het ontwikkelen en op de markt brengen van heerlijke, verantwoorde en inspirerende seafood producten. Ons eerste product is een krachtige garnalen bisque. Waarom zijn jullie … Lees “Bemer, De Boer & Tamminga” verder
Lees meerMichael Huijser
Wie is Michael Huijser? Ik ben cultureel entrepreneur. Ik geloof dat cultuur mensen verbindt door het vertellen van verbindende verhalen. Voordat ik directeur van Het Scheepvaartmuseum was, ben ik mede-oprichter van Art en Object Rotterdam en directeur van het Zuiderzeemuseum, Rembrandthuis en de Kunsthal Manarat al Saadiyat in Abu Dhabi geweest. Waarom ben je ambassadeur … Lees “Michael Huijser” verder
Lees meerCharlotte Landsheer
Wie is Charlotte Landsheer? Ik ben Lotte Landsheer, ik ben directeur en vormgever bij de Stichting Cor Unum. Het keramisch ambacht is mij met de paplepel ingegoten. Mijn vader was vormgever en gaf ook leiding aan Cor Unum. Als klein meisje ging ik al met hem mee om te helpen bij het laden van de ovens … Lees “Charlotte Landsheer” verder
Lees meerIrene de Voort
Korte introductie Als boerin heb ik 15 jaar op de boerderij meegedraaid. We maken op eigen erf de Remeker met de melk van onze Jerseykoeien en doen daarbij bijna alles natuurlijk. Dus we zijn sowieso biologisch, maar we gebruiken ook geen antibiotica. We hebben hele dieren – dus gehoornde dieren, het kalfje staat bij de … Lees “Irene de Voort” verder
Lees meerNadine Sterk & Lonny van Ryswyck
Wie zijn Nadine Sterk en Lonny van Ryswyck? Ontwerpstudio Atelier NL staat bekend om haar bijzondere producten en onderzoekgerichte projecten: vaak van glas en aardewerk. Ontwerpsters Nadine Sterk en Lonny van Ryswyck benadrukken met hun serviesgoed altijd de rijkdom van de aarde en de waarde van lokale grondstoffen. Voor de serie borden en kommen die … Lees “Nadine Sterk & Lonny van Ryswyck” verder
Lees meerBerend te Voortwis
Wie is Berend te Voortwis? Berend te Voortwis is ondernemer pur sang. Hij is mede-eigenaar van familiebedrijf Lindenhoff, dat kwaliteitsproducten levert aan toprestaurants en particulieren, en daarnaast bedenker van vernieuwende crowdbutching concepten als koopeenkoe.nl (“eet minder en beter vlees”). Berend is een van de mede-oprichters van Dutch Cuisine.
Lees meerMarije Vogelzang
Henk Markus
Wie is Henk Markus? Sinds 2017 is Henk Markus praktijkexpert van de afdeling Horeca op het Friesland College. Henk: ‘Ik houd ervan om jonge mensen de kneepjes van het vak bij te brengen. In de vijf jaar dat ik chef-kok van Het Ambacht was, heb ik altijd jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt de … Lees “Henk Markus” verder
Lees meer