Bemer, De Boer & Tamminga

Over BISQ Seafood BISQ is een eigentijds seafood merk en is een smakelijke ode aan onze rijke Noordzee. Ons doel is de Nederlandse seafood cultuur een boost te geven door het ontwikkelen en op de markt brengen van heerlijke, verantwoorde en inspirerende seafood producten. Ons eerste product is een krachtige garnalen bisque. Waarom zijn jullie … Lees “Bemer, De Boer & Tamminga” verder

Lees meer

Michael Huijser

Wie is Michael Huijser? Ik ben cultureel entrepreneur. Ik geloof dat cultuur mensen verbindt door het vertellen van verbindende verhalen.  Voordat ik directeur van Het Scheepvaartmuseum was, ben ik mede-oprichter van Art en Object Rotterdam en directeur van het Zuiderzeemuseum, Rembrandthuis en de Kunsthal Manarat al Saadiyat in Abu Dhabi geweest. Waarom ben je ambassadeur … Lees “Michael Huijser” verder

Lees meer

Charlotte Landsheer

Wie is Charlotte Landsheer? Ik ben Lotte Landsheer, ik ben directeur en vormgever bij de Stichting Cor Unum. Het  keramisch ambacht is mij met de paplepel ingegoten. Mijn vader was vormgever en gaf ook leiding aan Cor Unum. Als klein meisje  ging ik al met hem mee om te helpen bij het laden van de ovens … Lees “Charlotte Landsheer” verder

Lees meer

Irene de Voort

Korte introductie Als boerin heb ik 15 jaar op de boerderij meegedraaid. We maken op eigen erf de Remeker met de melk van onze Jerseykoeien en doen daarbij bijna alles natuurlijk. Dus we zijn sowieso biologisch, maar we gebruiken ook geen antibiotica. We hebben hele dieren – dus gehoornde dieren, het kalfje staat bij de … Lees “Irene de Voort” verder

Lees meer

Berend te Voortwis

Wie is Berend te Voortwis? Berend te Voortwis is ondernemer pur sang. Hij is mede-eigenaar van familiebedrijf Lindenhoff, dat kwaliteitsproducten levert aan toprestaurants en particulieren, en daarnaast bedenker van vernieuwende crowdbutching concepten als koopeenkoe.nl (“eet minder en beter vlees”). Berend is een van de mede-oprichters van Dutch Cuisine.

Lees meer

Henk Markus

Wie is Henk Markus? Sinds 2017 is Henk Markus praktijkexpert van de afdeling Horeca op het Friesland College. Henk: ‘Ik houd ervan om jonge mensen de kneepjes van het vak bij te brengen. In de vijf jaar dat ik chef-kok van Het Ambacht was, heb ik altijd jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt de … Lees “Henk Markus” verder

Lees meer