Dutch Specials

Over Dutch Specials

Bijzondere groenten en fruit. Onbekende delicatessen. En verrukkelijke specialiteiten. Nederlandse telers hebben zóveel meer te bieden dan de groenten die u kent van de supermarkt!  Het zijn de ‘Dutch Specials’. Vaak zijn er maar enkele telers die zo’n soort telen. En bijna altijd is er wel een bijzonder verhaal over te vertellen. Over de herkomst, over de smaak, over de groei. En over de telers zélf. Want een bijzondere groente en fruit telen vraagt vooral passie van een teler. De wil om iets te telen dat niet in bij andere telers te vinden is, de overtuiging om u als fijnproever te verrassen. Als exclusieve groente of fruit op tafel of als verleidelijke snack tussendoor. Laat de Dutch Specials ook ú overtuigen dat er in Nederland met veel vakmanschap culinaire juweeltjes worden geteeld!

Vijftien telers hebben zich verenigd in Dutch Specials. In 2009 gestart vanuit conceptontwikkeling en promotie richting gastronomie en speciaalzaken. Gezien de complexiteit van de verkoopstructuren is het nu vooral een netwerkclub die samen ontdekt, inspireert en ontwikkelt richting de Out of Home markt.

 

Partnership met Dutch Cuisine

‘Dutch Cuisine gaat de Nederlandse keuken en eetcultuur nationaal en internationaal op de kaart zetten voor een breed publiek.’ Dit uitgangspunt van Dutch Cuisine is totaal in lijn met die van de Nederlandse telers van Dutch Specials. Consumenten komen vaak alleen in aanraking met de bekende groenten uit supermarkten en weten niet eens dat de Dutch Specials bestaan. We zijn blij om partner te mogen zijn van Dutch Cuisine en hopen op deze manier elkaar te ondersteunen om de Nederlandse groenten beter op de kaart te zetten.