Gastronomixs

Over Gastronomixs
Gastronomixs is een initiatief van de Nederlandse ondernemers Jeroen van Oijen en Inge Meijs. Het doel van Gastronomixs is om professionele chefs alle kennis én een super gebruiksvriendelijke tool te geven om razendsnel in te spelen op de creatieve uitdagingen in hun dagelijks werk. De ondernemers willen hierbij vooral faciliteren. Alle content op Gastronomixs wordt namelijk gemaakt door chefs uit het vak, wat volstrekt uniek is! In het Nederlands taalgebied (Nederland, België en de Antillen) ging het platform in 2012 al online. Inmiddels hebben wereldwijd al ruim 23.000 chefs zich als gebruiker geregistreerd!

Bouwstenen voor chefs
Gastronomixs biedt recepten aan in de vorm van bouwstenen. Hiermee kunnen chefs eenvoudig nieuwe gerechten creëren of bestaande gerechten aanpassen. Op Gastronomixs worden alle klassieke bereidingen overzichtelijk gerangschikt per ingrediënt, techniek, basisrecept of wereldsmaak. Met meer dan 4.000 recepturen is het platform één van de meest uitgebreide naslagwerken ter wereld!

Missie
De belangrijkste missie van Gastronomixs is het creëren van een ultieme tool voor chefs. Daarnaast is het team achter het platform ervan overtuigd dat chefs vooroplopen in de (op termijn noodzakelijke) verandering van de balans op het bord tussen plantaardige en dierlijke ingrediënten. Op een inspirerende (maar niet belerende!) manier willen zij chefs van over heel de wereld laten zien dat er een enorme schat aan mogelijkheden is met alledaagse ingrediënten.

Waarom Dutch Cuisine?
Omdat de missie van Gastronomixs naadloos aansluit op die van Dutch cuisine is Gastronomixs vanaf de ontwikkeling al zijdelings betrokken. Het belangrijkste doel van de samenwerking is dat Gastronomixs alle inspiratie en recepturen ontwikkeld om ook daadwerkelijk met Dutch cuisine aan de slag te kunnen. We willen deelnemende koks helpen de praktische vertaalslag te maken van de principes van Dutch Cuisine naar bijzondere en onderscheidende gerechten. Kortom, op Gastronomixs vind je alle recepturen en een handige tool om snel gerechten en complete menu’s samen te stellen volgens de principes van Dutch Cuisine!