Noordzeeboerderij

Over Stichting Noordzeeboerderij
Het versnellen en versterken van de impact-gedreven zeewier industrie: dat is waar Stichting Noordzeeboerderij voor staat. Wij willen namelijk een concrete bijdrage leveren aan de uitdagingen van vandaag rondom klimaat en voedsel en komende generaties een gezonde, sterke en blauwe economie bieden. Om dat te bereiken zetten wij in op zeewier. Zeewier is heeft geen land of zoetwater nodig om te groeien en is een heel veelzijdig en voedzaam gewas; buitengewoon geschikt als voedsel voor mens, dier en plant. Als katalysator van de zeewiersector, richten we ons op een sterke en gezonde waardeketen voor zeewier, in en vanuit Nederland.

Waarom Dutch Cuisine
Maar dit kunnen wij niet zelf. Daarom zijn we erg blij met Dutch Cuisine als partner; om samen gezond, Nederlands, smaakvol en verantwoord zeewier op de kaart te zetten! Dat past goed bij de wens om de Nederlandse keuken en eetcultuur breder bekend te maken. Zeewier kan daar als duurzame maar ook nog relatief onbekend ingrediënt een creatieve en eigenzinnige rol in spelen. Een geweldige kans die de markt voor zeewier als voedsel zal helpen. En dat helpt ons weer om de zeewiersector te laten slagen. Nederlandse zeewieren zijn nu eenmaal fantastische producten voor de chefs van Dutch Cuisine om mee te experimenteren op het bord.