Graphite: de eerste speakeasy van Nederland

Geplaatst op

Dutch Cuisine ambassadeur Peter Gast heeft samen met gastvrouw Jacqueline van Liere zijn draai helemaal gevonden in Amsterdam. Na 16 jaar Zutphen sloten ze daar in de zomer van 2018 hun sterrestaurant ’t Schulten Hues. Begin september 2018 startten ze met Graphite in Amsterdam, het eerste speakeasy-restaurant van Nederland. Graphite is gevestigd in een oude diamantslijperij in de Paardenstraat, vlakbij het Rembrandtplein. Aan de buitenkant is nergens te zien dat hier een restaurant zit.

Peter: “We koesteren het mysterie rond hun nieuwe restaurant. Het begint bij het reserveren, het vinden van de locatie en om binnen te komen door middel van een qr code. De één denkt marketingtruc, maar dat is echt niet het geval. Ik vind dat wanneer je de zaak neerzet als een speakeasy dan moet dat het ook zijn. Verder het kleine, intieme en persoonlijke voelt heel lekker en de boel swingt. We krijgen dat ook terug van de gasten dat men het spannend vindt en dat is nou net wat we zochten.

Lees meer: missethoreca.nl/restaurant/nieuws/2018/09/graphite-speakeasy-restaurant-van-peter-gast-opent-in-amsterdam-101308974