Texel, wild van wadden!

Geplaatst op

Eind 2019 werd de eerste Dutch Cuisine route in West-Brabant gelanceerd. Dit voorjaar zijn er weer drie nieuwe Dutch Cuisine routes bijgekomen in het Westland, de Oosterschelde en op Texel. In deze nieuwsbrief vertellen we meer over de route op Texel. Texel was voor Jan Wolkers het paradijs, hij schreef lyrisch over de luchten, het licht en het landschap. Tijdens deze Dutch Cuisine route ontdekken we waarom Texel ook een culinair paradijs is. Het eiland heeft eigen bijzondere streekproducten, maar ook zijn eigen (culinaire) tradities, zoals het vreugdevuur Meierblis en het winterse verkleedfeest Ouwe Runderklaas. Ontdek het vruchtbare Texel: de rijkdom aan zeevruchten, kleurrijke zeewieren, bijzondere zilte honing en zilte groenten. En natuurlijk mag je een bezoek aan het bijzondere restaurant Bij Jef van sterrenchef en Dutch Cuisine ambassadeur Jef Schuurs niet missen. Ontdek hier de route op Texel.