Kook Atelier genomineerd voor beste nieuwkomer

Geplaatst op

Kook Atelier genomineerd voor beste nieuwkomer Nederlandse restaurants Den Burg – Texel. Restaurant het Kook Atelier, gevestigd in de Gravenstraat in Den Burg is genomineerd voor The Fork Restaurants Awards. We vinden hen terug in de top30 beste nieuwkomers. TheFork organiseert voor het eerst deze awardshow in Nederland. 30 sterrenchefs hebben een nominatie uitgebracht voor de meest veelbelovende openingen en nieuwe concepten. Jef Schuur van Bij Jef* heeft het Kook Atelier aangedragen.
Nominatie
TheFork Restaurants Awards 2019 is een nieuwe, grootschalige awardshow, georganiseerd door TheFork. Het doel van de awards is om nieuw, culinair talent in Nederland een podium te bieden en het grote publiek kennis te laten maken met ons rijke, culinaire Nederlandse landschap. De jury bestaat uit 30 bekende namen binnen de Nederlandse restaurantbranche. Met veel ervaring en kennis van deze sector, zullen zij een selectie maken van de meest innovatieve en veelbelovende nieuwe restaurants. Iedere sterren chef selecteert een nieuw, favoriet restaurant en beloont zo degene die in deze periode van iets meer dan een jaar erin geslaagd zijn hen te prikkelen en te overtuigen. “Joram Timmerman is onlangs voor zichzelf begonnen, en hier op Texel is dat niet eenvoudig. En dan maakt hij het zichzelf nóg moeilijker, door heel duurzaam te werken. Zijn stijl is gebaseerd op de klassieke, Franse keuken, maar wel met een Nordic inslag. Duurzaam, no waste en veel aandacht voor (zelf geplukte) lokale groente.” – aldus Jef Schuur, Bij Jef* Chef en eigenaar Joram Timmerman is verrast en vereerd: ”We zijn net iets meer dan een jaar geopend. Altijd spannend. En als je dan zo wordt beloond kun je alleen maar met een glimlach terugkijken op het afgelopen jaar”. Restaurant het Kook Atelier werd eerder ook toegelaten tot Dutch Cuisine, die als doel hebben de moderne Nederlandse keuken op de kaart te zetten. “Deze nominatie kan daar zeker aan bijdragen en geeft onze duurzame manier van koken een prachtig podium”.
Stemmen
De top 10 beste restaurants worden op maandag 16 september 2019 in Amsterdam bekendgemaakt. “Met TheFork Restaurants Awards willen we Nederlandse restaurants internationaal op de kaart zetten en nieuwe zaken een steuntje in de rug geven. Met TheFork erachter als internationaal bekende naam en een succesvolle eerste editie in Milaan, laten we zien hoe fraai en bijzonder het Nederlandse culinaire landschap kan zijn”. Aldus Najla el Bazi, The Fork. Gasten met een Fork of voormalig Iens account kunnen tot 16 augustus stemmen via www.theforkrestaurantsawards.nl/restaurants/kook-atelier