Vandaag Nationale Eet Je Groenten Dag

Geplaatst op

Vandaag Nationale Eet Je Groenten Dag: Zo maken we het makkelijk voor de toekomstige generatie! Wie is er anno 2019 nou niet bezig met gezond en bewust eten? Er is niet voor niets een Nationale Eet Je Groenten Dag in het leven geroepen. We zijn ons bewust van de gevolgen van ongezonde voeding. We weten dat we de Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid (ADH) groenten (zouden) moeten halen. We slikken voor een vermogen aan vitaminesupplementen. Het valt niet te ontkennen, voeding speelt een steeds belangrijkere rol in ons leven.

Zo ook bij, Douwe Tinga (36), groot fan van vers en vooral lekker eten. Naast zijn drukke baan staat hij graag in de keuken. Toen zijn eerste dochter Noor geboren werd, wilde hij haar culinair opvoeden met puur, vers en lekker eten. Dat bleek echter minder makkelijk dan gedacht. Naast een pittige job en weinig slaap, lukte het simpelweg niet altijd om die verse maaltijd voor Noor te koken. Hij stapte de lokale supermarkt in en schrok zich rot van het kant-en-klare aanbod voor baby’s en peuters. “Alle babyvoeding staat ongekoeld in het schap, is meer dan een jaar houdbaar en dan hebben het nog niet eens over de smaak…. Niet bepaald een hapje dat ik zelf zou eten.”, aldus Douwe.

Dat moest en kon anders en het betekende het startsein voor een nieuw bedrijf. Samen met compagnons Iris Meijlink (38) en Thera van Heuveln (38) richtten ze SPRUIT op. SPRUIT, partner van Dutch Cuisine, maakt verse baby- en peutermaaltijden, boordevol groenten, volledig zonder toevoegingen of nabehandelingen, afgestemd op de leeftijd van de kleintjes en vooral écht lekker. Alle ingrediënten worden lokaal aangevoerd, dezelfde dag nog bereid tot heuse culinaire hoogstandjes en daarna supersnel ingevroren. Zo is er maximaal behoud van voedingswaarden en pure smaken.

“Juist op deze nationale Eet Je Groenten Dag telt het gezegde ‘Jong geleerd is oud gedaan’. De eerste twee levensjaren zijn allesbepalend in de smaakontwikkeling van het kind. Als het je als ouder lukt om je kind in die periode een gezonde smaak aan te leren, heeft het kind daar zijn leven lang profijt van.”, geeft mede-oprichter Thera aan. Dit tegengeluid op de traditionele potjes babyvoeding ligt niet alleen in het vriesvak van de supermarkt, maar is ook online verkrijgbaar en wordt dan zelfs thuisbezorgd. Hè, hè, eindelijk ook een makkelijke manier om je kind gezond te laten eten, hoor je jonge ouders denken. Want menig ouder heeft het al druk zat om zelf zijn ADH aan groenten en vitaminen te halen.

Meer lezen over SPRUIT? Ga naar www.eetspruit.nl