Horeca voorlopig nog dicht

Geplaatst op

We hebben lang naar gisteravond uitgekeken. Worden de coronamaatregelen na 28 april versoepeld, of niet? De intelligente lockdown duurt inmiddels meer dan een maand. In eerste instantie zouden de maatregelen tot 6 april gelden, maar al snel werden ze verlengd tot 28 april. Nu de maatregelen lijken te helpen en het aantal opnames op de intensive care daalt, is de vraag: wat kan er versoepeld worden?

Onlangs alle inspanningen van de strandtenten en restaurants mag de horeca nog niet open. De maatregelen blijven tot 20 mei van kracht. Minister-president Rutte vraag om ”blijvende zelfbeheersing” in de samenleving als het aankomt op naleving van de maatregelen. Versoepeling kan slechts mondjesmaat. En de voorbereidingen voor de 1,5-meter-economie ten spijt, de deuren van de horecazaken blijven tot 20 mei gesloten.

De Koninklijke Horeca Nederland (KHN) is teleurgesteld na de persconferentie van premier Rutte dinsdagavond. Voorzitter Dirk Beljaarts van KHN had gehoopt op positief nieuws vandaag voor de horeca, maar dat kwam er niet. “Er werd zelfs helemaal niet gesproken over de horeca”, zei Dirk Beljaarts in Hart van Nederland eerder gisteravond. Beljaarts denkt dat de verlenging van de maatregelen voor veel horecabedrijven als een mokerslag aankomt. Financieel denkt hij dat veel horecabedrijven omvallen door de verlenging van de maatregelen. “Een derde van de horeca ziet de grond onder zijn voeten wegzakken na gisteravond.”